Mi az a html/css weboldal? | Weboldalkészítés, internetes oktatásWeboldalkészítés, internetes oktatás
 • Mi az a html/css weboldal?

    Közzétevés ideje: 2014-01-12 szerző: admin ebben a kategóriában: Kezdőknek.

  Ez lehet html/css, vagy HTML/CSS, vagy bármilyen változatban. Beszéljük meg, mi is ez.

  Töprengtem, hogy feltegyem-e ezt, mivel kicsit túl “technikai” kifejezés, de nagyon sokat lehet velük találkozni, amikor az ember fia weboldalkészítésről érdeklődik.

  html-languageRöviden: a legegyszerűbb weboldal készítési technika. Még a mostani tartalom kezelő (WordPress) rendszerek előtti technológia, a legelső években így készültek a weboldalak. Persze manapság is készülnek weboldalak ezzel a technikával, de lassan háttérbe szorulnak.

  Az igazsághoz az hozzá tartozik, hogy a legtöbb weboldal alapja a html nyelv, mert a böngésző ezt a nyelvet “érti”, amikor megjelenít egy weboldalt.

  HTML: egy leíró nyelv (az meg mi? :) ) amely a weboldalak tartalmának leírására szolgál. Mi hol legyen az oldalon, képek, szövegek, egy nem túl bonyolult kódrendszerben. Tartalmaz egy pár formai dolgot is, pl. betűk nagysága, stb . Nem programozási nyelv, hanem csak leíró, mert nem kezel folyamatokat, nem tesz mást, csak leírja, mi legyen azon a fránya weboldalon! :)

  CSS: a weboldalak stílusát leíró nyelv, pl. lapok színe, betűk formája, bekezdések. A HTML után fejlesztették ki. Ezzel lehet igazán egyéniséget adni a weboldalaknak. A puszta HTML oldal elég száraz, uncsi.

  No de akkor mit jelent a kettő együtt, a HTML/CSS weboldal? Olyan weboldal, ami pusztán egyedi weboldalt és al-oldalakat tartalmaz, HTML-ben megírva, CSS-el felturbózva, plusz a képek, de kb. ennyit.

  Aki ennél többet akar tudni róluk, navigáljon máshova, nagyon sok anyag van a neten ezekről.

   

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!